PÁR-BAJOK

Napi szösszenet:

2016. október 07. 17:52 - PárBajok

Szeretetnyelvek

Előző bejegyzésben a boldogságról volt szó. Tételezzük fel, hogy a szemléletváltás megtörtént és Te szeretnél adni boldogságot, nem mástól várod el. "Oké!, de, hogyan adjam?" - kérdezheted jogosan. "Eddig a magam boldogságát kerestem, felemás sikerrel, akkor, hogyan adjak másnak? És annak, akinek adni szeretném, miért pont a tőlem kapott lesz a neki megfelelő? Honnan tudom, hogy tényleg boldoggá tudom tenni a másikat?"
Minden emberhez létezik egy út, aminek a végén a boldogsága kapuját ki tudod nyitni. Ehhez a kulcs, a kezedben van, csak még nem tudsz róla.

Hallottál már a szeretetnyelvekről?

Elgondolkodtál már magadban, hogy mi az, ami a Te szívedet megmelengeti? Sorolj fel egy párat most, magadnak, ezek közül, és csoportosítsd őket. Milyen csoportok keletkeztek?

Elismerő szavak. Ajándékozás. Szívességek. Minőségi idő. Testi érintés/ölelés.

Neked is valami hasonló sikerült?

Ezt az öt csoportot mindenkinél rangsorolni lehet. Már csak egy dolgod van. -és ez a legjobb része!- Fel kell ismerned a szeretett személy, egyéni életében ezt a rangsort. Ennek segítségével, képes leszel a különböző eseményeket boldoggá tenni, azáltal, hogy az egyes helyzetekben a megfelelő szeretetnyelven szólítod meg az illetőt.

Ha érdekelnek a szeretetnyelvek saját életedben, és szeretnéd alkalmazni környezeted életében is,
akkor jelentkezz foglalkozásunkra itt, ahol többek között erről is sokat beszélgetünk.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parbajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6211778983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása